Vi hjälper dig att välja rätt assistansbolag
Oberoende, tryggt, kostnadsfritt
Ring oss!
020 - 290 900
Maila oss!
info@assistansmatchning.se
020 - 290 900
info@assistansmatchning.se

-Jag hade planer för livet som pensionär. Mats, radiosportprofil.

Morgan Svensson

Jag hade planer för livet som pensionär, efter ett långt arbetsliv som sportkommentator på Sveriges Radio, där jag bl a bevakat över 10 000 matcher, 13 OS, 21 alpina VM och 13 handbollsmästerskap.

I mars 2017 på väg hem från kvalmatchen Mora-Leksand drabbades jag av en stroke, som helt förändrade mitt liv och kullkastade alla mina planer för livet som pensionär, jag blev beviljad personlig assistansen stroke och fick beviljad personlig assistans. Det visade sig vara en djungel att välja rätt bolag, mitt första bolag var ett lite mindre, en av mina assistenter som jobbat på ett annat bolag före mitt, upplyste mig om rätten till assistansomkostnadspengar men några sådana såg jag aldrig röken av på mitt första bolag.

Jag lämnade och bytte till ett av de största assistansbolagen, vis av skadan skrev jag in i avtalet hur mycket som skulle sättas undan månadsvis. Det stora bolaget fick räkna, men efter några månader fick jag besked om att jag nog skulle bli besviken, eftersom det inte fanns så mycket pengar över som vi räknat fram. Dom skyllde på att ob hade blivit dyrare än det dom beräknat, hade dom missat att det finns något som heter julaftnar m m.

Droppen kom när en av mina assistenter utnyttjade min situation och tog totalt 16000 sek från mitt konto, fördelat över flera tillfällen, samt en del lösöre en av bolagets anställda alltså, jag fick ingen juridisk hjälp eller hjälp på annat sätt av bolaget, som sa skyll dig själv, var beskedet, givetvis såg jag mig runt efter ett annat bolag som av en händelse, en slump träffade jag Matz på Assistansmatchning.

Ute i närheten av mitt boende vid Sveaparken i Örebro. Samma slump som förde oss samman första gången i Olympic park vid os i London. Matz kände igen mig från Örebro, och jag som en av dom mest rutinerade vad gäller olympiska spel hjälpa honom tillrätta. Nu hjälpte han och hans bolag mig tillrätta utifrån dom behov jag har, det blev ett litet bolag, betydligt mer personligt än det stora jag hade innan men som inte passar mig och min situation. Man kan med fog påstå att Matz och Assistansmatchning gjorde mitt val till "A walk in the park".

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram