Vi hjälper dig att välja rätt assistansbolag
Oberoende, tryggt, kostnadsfritt
Ring oss!
020 - 290 900
Maila oss!
info@assistansmatchning.se
020 - 290 900
info@assistansmatchning.se

Det behövs personliga assistenter

Vi är i ett läge i Sverige där väldigt många blir av med sina jobb. Vi har ännu så länge ingen aning om hur  lång tid det tar innan vi har ett samhälle som är igång igen. Veckor, månader eller i absolut värsta fall år??

I många branscher har verksamheten mer eller mindre helt stannat upp och i vissa fall har det verkligen tagit tvärstopp.

Väldigt många har eller kommer bli permitterade eller uppsagda och får då ingen eller väldigt låg inkomst vilket ju får katastrofala följder.

Många behöver eller kommer att behöva nya jobb för att kunna betala sina räkningar och sin mat mm. Om du behöver jobb och kan tänka dig att arbeta som personlig assistent, tveka inte att kontakta assistansbolagen, du behövs och kan göra stor skillnad för andra människor. Läs mer här nedan och klicka på nedanstående länkar så kommer du direkt till assistansbolagens lediga jobb.

Det behövs många personliga assistenter

Jobbet som personlig assistent stannar inte upp i Coronatider, en person som har personlig assistans behöver alltid hjälp, oavsett vad som händer runt omkring. Varje timmes assistans skall utföras och i vissa fall hänger det på liv och död om det inte finns assistenter på plats.

I tider som dessa då många assistenter tvingas stanna hemma så behövs det väldigt många extra vikarier och timanställda för att täcka upp när ordinarie assistenter är sjuka eller tvingas vara hemma.  Oavsett vart du bor i Sverige, kan vara Linköping, Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå eller vart som helst så finns det behov av personliga assistenter.

Personer som har personlig assistent är i många fall inom riskgruppen med underliggande sjukdomar vilket gör att man behöver vidta särskilda åtgärder om en assistent eller närstående till assistent är sjuk och måste stanna hemma.

Just därför är behovet av personliga assistenter just nu extra stort!

Du som är i behov av nytt jobb, även om det är tillfälligt så tveka inte att ta kontakt med något assistansbolag. Vi har listat några längre ner.

Personlig Assistent

Är ett fantastiskt yrke där du får chansen att verkligen göra skillnad och hjälpa till i vardagen, oftast med vardagliga saker som att stiga upp ur sängen, klä på sig, hjälpa till vid matlagning, äta, toalettbesök, gå till jobb o skola mm. 

Hos vissa kunder behövs det utbildning och viss vana, men i de flesta fall handlar det mer om din person. De flesta assistansbolag har krav på att man skall genomgå en kortare utbildning innan man börja jobba ute hos kund.

Det är alltid kunden som har det sista ordet i vem som skall jobba som assistent. I och med att du o kunden jobbar nära varandra så är det av största vikt att ni trivs tillsammans och att kunden känner sig bekväm med sina assistenter.

Assistansanordnare

Just nu har i stort sett alla assistansbolag stora behov av att få in vikarier och timanställda.

I Sverige finns det drygt 1000 assistansanordnare som bedriver personlig assistans och som har tillstånd att göra det av IVO (Inspektionen för vård och omsorg) De stora assistansbolagen och kooperativen har just nu massor med lediga jobb som vikarie eller timanställd i och med att många assistenter tvingas vara hemma vid egen sjukdom eller om barn eller annan anhörig är sjuk.

Här nedan har vi listat ett antal av Sveriges ledande assistansbolag och assistansanordnare och klickar du på länkarna så kommer du direkt till deras sida där det finns lediga jobb.

Behoven är stora och i väldigt många fall kan du börja arbeta efter bara några dagar.

Viktigt att veta är att när du skall jobba med barn under 18 år så krävs det enligt lag ett utdrag ur belastningsregistret.

 

https://www.teamolivia.se/sv/sok-jobb

https://www.sarnmark.se/jobba-hos-…/lediga-tjanster-sarnmark

https://www.humana.se/jobbportalen/lediga-jobb/

https://frosunda.se/jobbsidan/lediga-tjanster/

https://www.godassistans.se/jobba-hos-oss/

https://jag.se/lediga-jobb-som-assistent-arbetsledare/

https://www.assistansfordig.se/jobba-hos-oss/

http://gil.se/jobba/

https://livsandaassistans.se/jobba-hos-oss/

https://www.stil.se/sv/lediga-jobb

https://vivida.varbi.com/se/

https://enkv.teamtailor.com/departments/personlig-assistent 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram