Vi hjälper dig att välja rätt assistansbolag
Oberoende, tryggt, kostnadsfritt
Ring oss!
020 - 290 900
Maila oss!
info@assistansmatchning.se
020 - 290 900
info@assistansmatchning.se

Assistansanordnare i Skåne

Många Assistansföretag i Skåne

I Skåne Län finns det över 200 assistansbolag som har tillstånd av IVO att bedriva personlig assistans. Enligt  Försäkringskassans statistik finns det nästan 2 000 personer som har beslut om personlig assistans genom Försäkringskassan. Något fler män än kvinnor men ganska jämnt fördelat. 

Assistansbolag i Skåne

När man tittar på internetsidan Assistanskoll så finns det 181 Assistansbolag som har registrerat att de har verksamhet i Skåne, många olika företag att välja mellan. Flertalet av dessa finns i Malmö, Helsingborg, Lund mm men många av de mindre Assistansbolagen finns på de lite mindre orterna som Landskrona, Trelleborg, Ystad, Kristianstad m fl. Det finns även ett antal kooperativ i Skåne, några exempel på det är bla Cool i Höganäs, Eila i Ängelholm eller Mej Dej i Kristianstad. Att som personlig assistanskund veta vad man skall välja och vad som passar bäst för just mig kan därför vara mycket svårt.

Att välja ny assistansanordnare.

När saker och ting inte funkar som det skall med din assistansanordnare så behöver du byta till något bättre. Då är det mycket att tänka på och givetvis viktigt att du väljer ett assistansbolag som passar dig bäst utifrån din situation och behov. Framförallt måste du vara säker på att bolaget håller en hög kvalité i utförandet av assistansen och att assistansbolaget har en god och stabil ekonomi. Tyvärr är det en hel del av de mindre assistansbolagen i Skåne som har det tufft med ekonomin och dessa företag skall man undvika. Många gånger kan det vara väldigt svårt för en enskild individ att göra den kontrollen och undersökningen.

Kontakta en Assistansförmedlare helt utan kostnad

När du är missnöjd med ditt nuvarande assistansbolag och du behöver byta till ett nytt assistansbolag i Skåne så är det enklast att kontakta en assistansförmedlare som t ex Assistansmatchning. De har god koll på hela assistansbranschen och har kontrollerat kvalité och ekonomi i många assistansbolag i Skåne. Hos Assistansmatchning får du svar på dina frågor och ni hjälps tillsammans åt att hitta ett nytt och bra assistansbolag till dig utan att du behöver göra en massa arbete själv.

Våga byta assistansbolag

Om du tycker att ditt nuvarande Assistansbolag inte fungerar som du tycker att det borde så tveka inte att undersöka andra alternativ, som personlig assistanskund har du rätt att ställa krav på ditt assistansbolag, oavsett om du bor i Malmö, Helsingborg, Ängelholm eller på andra ställen i Skåne. 

Byt assistansbolag kostnadsfritt idag med hjälp av Assistansmatchning.

Kontakta oss idag!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram