Vi hjälper dig att välja rätt assistansbolag
Oberoende, tryggt, kostnadsfritt
Ring oss!
020 - 290 900
Maila oss!
info@assistansmatchning.se
020 - 290 900
info@assistansmatchning.se

Personlig Assistans i Uppsala

Personlig Assistans i Uppsala

Uppsala Kommun har beslutade i under hösten 2019 att lägga ner sin assistansverksamhet och lägga ut den på entreprenad. Omsorgsnämnden i Uppsala Kommun räknar med att gå back 70 miljoner kronor under 2019. Personlig assistans är en av de verksamheter som går sämst och  2019 beräknades underskottet bli 11 miljoner kronor. 

Att lägga ut kommunens personliga assistans på entreprenad innebär att man som assistanskund hos Uppsala Kommun måste välja det privata assistansbolag som enligt Uppsala Kommun lämnar in det bästa och vinnande anbudet.

Ta hjälp av en assistansförmedling

Vill man som personlig assistanskund inte välja Uppsala Kommuns alternativ på bolag så är man fri att välja en annan assistansanordnare, det kan vara ett privat assistansbolag eller ett kooperativ. Enligt assistanskoll så finns det ca 167 privata assistansbolag och kooperativ som bedriver verksamhet i Uppsala kommun. Kan vara svårt att välja.

Är man osäker på vad eller vilket bolag man skall välja och vad som passar bäst så kan en bra idé vara att kontakta Assistansmatchning, de hjälper till att hitta en assistansanordnare i Uppsala som passar varje individ bäst utifrån situation och behov.

Många har redan valt att byta till privata assistansbolag

Fler och fler av Uppsala Kommuns brukare väljer privata assistansbolag vilket gör att Uppsala Kommuns assistansverksamhet har svårt att klara både ekonomi och kvalité för sina kvarvarande kunder.

Antal personer med personlig assistans i Uppsala

Enligt Uppsala kommun så finns det ca  450 personer i Uppsala kommun som har personlig assistans genom LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Ca 100 av dessa har kvar Uppsala Kommun som assistansanordnare, resterande personer med assistans har valt privata assistansbolag.

Ekonomiska utmaningar

Det är inte bara Uppsala Kommun som har stora ekonomiska utmaningar gällande personlig assistans. Fler och fler kommuner väljer att upphandla den kommunala assistansen. 

Den största orsaken till att kommuner väljer att upphandla personlig assistans är p g a ekonomi. I väldigt många kommuner dras den personliga assistansverksamheten med stora underskott och negativt resultat. De flesta kommuner har svårigheter att bedriva assistansen på ett kostnadseffektivt sätt.   

Kommuner som har eller planerar upphandla personlig assistans

Kommuner som har upphandlat personlig assistans. Nynäshamn, Västerås, Kalmar, Karlstad, Gotland, Täby, Vaggeryd, Staffanstorp och Lidingö, Karlshamn.

Ytterligare kommuner som planerar för att upphandla är Örnsköldsvik, Sollefteå, Hammarö, Upplands-Bro, Trelleborg, Nordmalings kommun, Lerum och Säffle kommun.

Byt assistansbolag kostnadsfritt idag med hjälp av Assistansmatchning.

Kontakta oss idag!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram