Vi hjälper dig att välja rätt assistansbolag
Oberoende, tryggt, kostnadsfritt
Ring oss!
020 - 290 900
Maila oss!
info@assistansmatchning.se
020 - 290 900
info@assistansmatchning.se

Byt Assistansbolag i Örebro

Byt Assistansbolag i Örebro

Det är många saker att tänka på när du skall välja ett assistansbolag eller byta assistansbolag i Örebro. För det första finns det väldigt många assistansbolag i just Örebro. Stora assistansbolag som Humana Assistans eller Kura Omsorg eller betydligt mindre assistansbolag som BRA Assistans eller Novum Assistans. Antalet assistansbolag i Örebro är lite svårt att uppskatta och det finns inga riktigt bra uppgifter, men förmodligen rör det sig om ca 50-75 assistansbolag. Tyvärr är många av dessa inte helt seriösa och det är lätt att som personlig assistanskund luras in något som låter bra från början men som sedan inte alls blir så som assistansbolaget utlovat.

Just det kan vara en bra anledning att ta hjälp av en assistansförmedling som Assistansmatchning.

Assistansbolag i Örebro

Tyvärr har Örebro blivit känt för att vara ett centrum för oseriösa assistansanordnare, flera assistansbolag har blivit av med sina tillstånd och varit tvungna att stänga ner sin verksamhet pga oegentligheter och fusk. Tyvärr lyckas dock företrädarna för många av dessa bolag starta nya bolag och då flytta en del kunder till det nya bolaget och fortsätta att bedriva oseriösa assistansbolag.

Oseriösa assistansbolag

Bla skrev Nerikes Allehanda i en artikel den 8 augusti 2017 att 8 av 15 bolag som Försäkringskassan stoppat sina utbetalningar till hade sitt säte just i Örebro. Sedan tidigare har det varit en hel del assistansbolag från Örebro där det förekommit fusk och oegentligheter som i flera fall lett till stopp av utbetalningar från Försäkringskassan, indragna tillstånd från IVO samt även till åtal för ekonomisk brottslighet.

Bla kan vi nämna assistansbolag som  ATS Assistans, Assisteria, Kvalita Assistans, Personlig Brukarassistans i Skandinavien mfl.

Kostnadsfri assistansförmedling i Örebro

Om du som personlig assistanskund tar hjälp av en assistansförmedling när du behöver byta assistansbolag, tex Assistansmatchning så behöver du aldrig vara orolig för att hamna i ett oseriöst assistansbolag. Samtliga Assistansmatchnings samarbetspartner är alla noggrant kontrollerade av oss. Bla måste bolagen givetvis vara godkända av IVO, inga restförda skatter eller andra avgifter till Skatteverket. De får inte ha förbrukat sitt eget kapital och skall vara skuldfria hos Kronofogden. Kollektivavtal med avtalade försäkringar. Öppen och transparent information. Mycket viktiga delar i vår kontroll är även kvalité och värdegrund hos assistansbolagen.

Som personlig assistanskund är det viktigt att du känner dig trygg med ditt val av assistansbolag.

Byt assistansbolag kostnadsfritt idag med hjälp av Assistansmatchning.

Kontakta oss idag!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram